Jdi na obsah Jdi na menu
 


Články

Příspěvky

15. 1. 2007

Odkaz Ježíšova postoje k Písmu, poslední kapitola práce pro ministerio

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0
Obrazek

Vztah Ježíše Krista k Písmu je nezpochybnitelný. Kristus považoval Písmo za neomylné, autoritativní a historicky přesné Boží slovo. Kristus je přesvědčen, že každá čárka Písma je důležitá a věčně platná. To je Kristův postoj. Stott nám připomíná, že „nemáme tu svobodu, abychom vynechali cokoli z Ježíšova učení. … Nemáme žádnou kompetenci, abychom sami sebe uvedli do pozice soudce a abychom rozhodovali, že přijmeme některé části Jeho učení, zatímco jiné odmítneme.“

 
Celý příspěvek

24. 11. 2006

IKEA a církev

/ Rubrika: Články
Obrazek

Švédové podle průzkumu provedeného deníkem Dagens Industri důvěřují nábytkářskému gigantu Ikea více než luteránské církvi. Napsaly to německé noviny Die Welt.

(Převzat z http://www.idnes.cz dne 24.11.2006)

 
Celý příspěvek

12. 11. 2006

POMOC PRO AFRIKU

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0

Obrazek

Se Zakem, jak mu všichni říkají, jsem se seznámil při své studiu na teologii v USA. Zak se narodil v muslimské rodině. Když narukoval do armády, dostal se k atletice a konkrétně k hodu oštěpem. Jelikož byl talentovaný, obdržel stipendium ke studiu na univerzitě v USA, kde se věnoval atletice. Tam také uslyšel evangelium a odevzdal svůj život Ježíši.

 
Celý příspěvek

20. 10. 2006

Evangelizace - Co nás frustruje a jak to překonat?

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0

Obrazek

Nemalé části křesťanů přivozují slova jako „evangelizace“ a „svědčení“ nepříjemné pocity v oblasti žaludku. Proč? Důvodů bude určitě více, ale chtěl bych se teď zamyslet nad dvěmi z nich, jejichž definování by nám mohlo pomoci odhalit své slabiny, najít pomoc a posílit to, co zemdlívá. Jsem si při tom vědom, že pouze „On (Hospodin) dává zemdlenému sílu a dostatek odvahy bezmocnému.“ Iz 40:29. Tím prvním důvodem je, že se nám tento úkol se zdá příliš složitý. Tím druhým důvodem je, že se nám připadá, že lidé nemají zájem. Nejprve se pokusím zamyslet na tím prvním důvodem a postupně se dostaneme i k tomu druhému.

 
Celý příspěvek

5. 10. 2006

Vyučování na Ukrajině

/ Rubrika: Články / Komentářů: 1

ObrazekAsi před rokem a půl jsem spolu s vikářem Martinem Piętakem využil nabídky vedení naší církve a účastnil jsem se konference ve Varšavě, kterou pořádala Světová luterská federace (dále SLF). Tato konference měla téma Autorita Božího Slova. Konference se účastnilo asi 20 delegátů ze střední a východní Evropy. Se zármutkem musím konstatovat, že se zde projevilo to, že ve SLF převažují názory, které hodnotu Bible silně snižují. Většina vyučujících teologů nepovažovala Bibli za Boží slovo.

 
Celý příspěvek

3. 10. 2006

Evangelium prosperity – má každý věřící garantováno zdraví a bohatství?

/ Rubrika: Články / Komentářů: 8

Obrazek

Žijeme v době, kdy snad více než kdy předtím platí, že potřebujeme zkoumat duchy. Apoštol Jan nás upozorňuje: „Milovaní, nevěřte každému vnuknutí, nýbrž zkoumejte duchy, zda jsou z Boha; neboť mnoho falešných proroků vyšlo do světa.“ (1.Jan 4:1) Zde si musíme uvědomit, kdo je falešný prorok. Není to pouze jakýkoli nepřítel Božího díla. Jde o nepřítele, který se prohlašuje za Božího vyslance a tvrdí, že přináší poselství od Hospodina.

 
Celý příspěvek

15. 8. 2006

Američané se distancují od opic, Darwinovi nevěří

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0
ObrazekEvropané nemají problémy ani s Charlesem Darwinem, ani s jeho učením o vývoji druhů. Japonci jsou na tom stejně. Jen Spojené státy těžce zápasí s myšlenkou, že člověk se vyvinul z nižších zvířat. Každý třetí Američan rozhodně odmítá představu, že život se postupně vyvíjí.
 
Celý příspěvek

18. 4. 2006

Znaky opravdového křesťanského života

/ Rubrika: Články / Komentářů: 0
ObrazekV dnešní přednášce se chceme zamyslet nad tím, jak se má projevovat život křesťana. Je však nezbytně nutné, abychom si uvědomili, proč nás to zajímá. Nezajímá nás to proto, abychom mohli posuzovat, zda ta či ona osoba je „opravdovým křesťanem,“ ale zajímá nás to proto, abychom věděli, co se má dít v našem vlastním životě. Pojďme si teda odpovědět na několik základních otázek týkajících se života křesťana.

 
Celý příspěvek