Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kázání

Příspěvky

15. 10. 2014

Adame, kde jsi?

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpg

Milí přátelé, už jste někdy něco ztratili? Nebo spíše bych se měl asi zeptat, zda tady je někdo, kdo nikdy nic neztratil. Já jsem už pár věcí ztratil. A za největší ztrátu považuji ztrátu snubního prstenu. Měl jsem ho asi trochu větší, než bylo třeba. Občas mi v zimě zůstal v rukavici nebo podobně. Stalo se to právě jednoho zimního dne, kdy jsem přišel domů a zjistil, že prsten nikde. Prohledal jsem rukavici, nic. Už nikdy jsem ho nenašel. Asi, když jsem si někde venku sundával rukavici, musel vypadnout. Přestože ztraceného prstenu je mi líto, tak ztratit věc není to nejhorší, co se může stát. Daleko horší je, když se ztratí člověk. A o ztracených lidech bude dnešní kázání.

Audio záznam naleznete zde. Video na konci článku. 

 
Celý příspěvek

29. 9. 2014

Hodnota a smysl lidského života

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpg

Měsíc září jsme tak trochu prožili v zaměření na život. Odhalili jsme Pomník nenarozeného života. Pořádali jsme konferenci Bůh je pro-life. A minulý týden jsme měli evangelický den na téma Původce života. A věřím, že to tak bylo v Božím plánu, že text určený na dnešní neděli hovoří o stvoření člověka. Takže dnes můžeme ukončit ten měsíc zaměřený na život.

 
Celý příspěvek

29. 9. 2014

Jeden život

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

Ohlédnutí za United 2013. Povídání o boji proti Goliášům.

 
Celý příspěvek

8. 9. 2014

Stále se radujte

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgV dnešní době se často dělají různé sociologické průzkumy, kdy se pracovníci ptají jistého vzorku lidí na nějaké otázky týkající se jejich života. Dovolte několik titulků z jednoho českého deníku, které hovoří o výsledcích takových průzkumů. Jeden průzkum byl shrnut do věty: V Česku přibývá lidí, kterým by totalita a diktatura nevadily. Výsledek průzkumu mezi učiteli byl popsán takto: Český učitel je se sebou spokojený, vadí mu nevděk společnosti. A když se prováděl průzkum mezi vrcholovými manažery, tak závěrem bylo, že za dobrou zakázku většina manažerů nabídne luxusní výlet. A nakonec průzkum vztahu cyklistiky k životní pohodě: Kdo jezdí do práce na kole, má méně stresu, zato chuť k sexu.

 
Celý příspěvek

5. 9. 2014

Křesťan a majetek

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgPokračujeme v sérii kázání z cyklu Praktický křesťanský život. Jako ti, kteří pochopili Boží lásku a to, co pro nás učinil Pán Ježíš Kristus, chceme žít tak, jak nám Boží slovo radí. A dnes máme vlastně poslední kázání této letní série. Dnes se dotkneme tématu financí. Někteří by možná řekli, že to do kostela nepatří. Ale když se podíváte na Ježíšova kázání, tak zjistíte, že peníze a majetek jsou jedním z největších témat.

 
Celý příspěvek

19. 6. 2014

Je Bůh se mnou? Kázání ke Dni Otců.

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgJe Bůh se mnou? Možná jste si také takovou otázku dávali. Možná jste si ji kladli, když přišly těžkosti. Možná jste si ji kladli, když jste dělali těžké rozhodnutí. Možná jste se při tom modlili a možná jste potom zjistili, že jste se rozhodli špatně. Je Bůh se mnou? Možná jste si tu otázku položili jako táta, který si uvědomil, že svému dítěti řekl nebo udělal něco, co bylo špatně. Možná se tuto otázku ptáte často, možná jen občas, možná vůbec.

Je Bůh se mnou? Možná jste si také takovou otázku dávali. Možná jste si ji kladli, když přišly těžkosti. Možná jste si ji kladli, když jste dělali těžké rozhodnutí. Možná jste se při tom modlili a možná jste potom zjistili, že jste se rozhodli špatně. Je Bůh se mnou? Možná jste si tu otázku položili jako táta, který si uvědomil, že svému dítěti řekl nebo udělal něco, co bylo špatně. Možná se tuto otázku ptáte často, možná jen občas, možná vůbec.

Audio záznam naleznete zde.

 

 
Celý příspěvek

4. 6. 2014

Jistoty v utrpení

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgMyslím, že většina z vás zaslechla tu zprávu o únosu nigerijských křesťanských děvčat. Tato děvčata byla unesena islámskou militantní skupinou Boko Haram. Skupina je chce vyměnit za vězněné teroristy. Ale padly také informace, že mají být prodány jako otrokyně. Možná jste také zaslechli zprávu o těhotné súdánské křesťance, která se jmenuje Meriam Ibrahimová. Tato těhotná křesťanka byla uvězněná, za odpadlictví a cizoložství. Realita je taková, že její otec byl muslim, ale nikdy s rodinou nežil. Matka, která ji vychovala, je křesťanka a vedla ji ke křesťanské víře. Později se Meriam vdala za dalšího křesťana. Ale teď byla obviněna z odpadlictví, protože podle zákona šaría je po otci muslimkou. Také její manželství je označeno za neplatné, protože podle stejného zákona si muslimka nemůže vzít křesťana a proto byla prohlášena za cizoložnici. Minulý týden porodila holčičku. I při porodu byla kolem kotníků připoutaná řetězy s okovy. Nabízejí ji, aby se vzdala své víry a zachránila si život. Ona to odmítla.

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

19. 5. 2014

Kdo tě povede?

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpg

 A tak, bratří, jsme dlužni, ale ne sami sobě, abychom museli žít podle své vůle. Vždyť žijete-li podle své vůle, spějete k smrti; jestliže však mocí Ducha usmrcujete hříšné činy, budete žít. Ti, kdo se dají vést Duchem Božím, jsou synové Boží. (Římanům 8:12-14)

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

5. 5. 2014

V blízkosti dobrého pastýře

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.gifUrčitě všichni známe ten obraz Hospodina jako pastýře z Žalmu 23. Možná si někteří vzpomenou taky na Ježíše, který o sobě říká, že je dobrým pastýřem. Ale ten obraz Boha jako pastýře je protkán téměř celou Biblí. Není to jen ilustrace pro děti. Kdo jste tady byli na velký pátek, tak si možná vybavíte, že text, nad kterým jsme uvažovali, končil těmito slovy: „On 'na svém těle vzal naše hříchy' na kříž, abychom zemřeli hříchům a byli živi spravedlnosti. 'Jeho rány vás uzdravily.' Vždyť jste 'bloudili jako ovce', ale nyní jste byli obráceni k pastýři a strážci svých duší.“ (1. Petr 2:24-25) I v tom velkopátečním textu jsme měli obraz bloudících ovcí a pastýře, který používá apoštol Petr. Ježíš, který za nás zemřel, ale zároveň vstal z mrtvých, je dobrým pastýřem, je milosrdným pastýřem, je mocným pastýřem.

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

24. 4. 2014

Je otevřeno

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgUž se vám někdy stalo, že jste někde přišli a bylo zavřeno? Nejdramatičtější to je, když děláme něco na poslední chvíli a potom přijdeme třeba na úřad a je zavřeno. Nebo když něco slíbíte dětem, ony se na to dlouho těší, potom přijedete na místo a je zavřeno. Ale může to být i v jiných souvislostech. Třeba od 13 let sníte o tom princi, který se stane vašim manželem. A teď je vám 30 a každý, na kterého jste narazila, jako by měl cedulku „zavřeno.“ Možná hledáte práci a kdekoliv přijdete, tak narazíte na „zavřeno.“ Možná bojujete se závislosti či zlozvykem, ale všechny vaše snahy jako by narážely na neviditelného nepřítele – zavřeno! Možná zažíváte bolest a trápení a rychle hledáte, kdo by vás vyslechl a pochopil a všude je „zavřeno.“ Nemají čas, zrovna teď nemohou, rádi se s vámi sejdou později. Mnoho různých situací můžete zažívat, kdy ono „zavřeno“ tak hrozně bolí. To nejhorší zavřeno však čeká člověka, který se v soudný den postaví před Ježíše, a kterému Ježíš řekne: „Zavřeno. Neznám tě!“

 
Celý příspěvek