Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kázání

Příspěvky

19. 4. 2014

Proč Kristus zemřel

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpg

Dnes si připomínáme utrpení a smrt Ježíše Krista. Proč ale Kristus trpěl a zemřel? Podívejme se, co nám k tomu říká apoštol Petr.

 

… vždyť i Kristus trpěl za vás a zanechal vám tak příklad, abyste šli v jeho šlépějích. On 'hříchu neučinil a v jeho ústech nebyla nalezena lest'. Když mu spílali, neodplácel spíláním; když trpěl, nehrozil, ale vkládal vše do rukou toho, jenž soudí spravedlivě. On 'na svém těle vzal naše hříchy' na kříž, abychom zemřeli hříchům a byli živi spravedlnosti. 'Jeho rány vás uzdravily.' Vždyť jste 'bloudili jako ovce', ale nyní jste byli obráceni k pastýři a strážci svých duší. (1. Petr 2:21b-25)

Audio záznam naleznete zde.

 

 
Celý příspěvek

13. 4. 2014

Poslušný Otci

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgJedno z nejtěžších křesťanských teologických dogmat je naše učení o svaté trojici. Pro mnohé odpůrce křesťanství je to velmi absurdní záležitost a třeba mnozí muslimové a další se smějí a říkají, že věříme v 3 bohy, ne v jednoho. Při učení o trojici vlastně vyznáváme, že současně platí tyto tři tvrzení: 1. Bůh je ve třech osobách; 2. Každá osoba je plně Bohem; 3. Je jeden Bůh.

Všechny tyto tvrzení společně jakoby nám nešly dohromady. Ano, v Bohu jsou věci, které naše lidská mysl není sto pojmout a tak je přijímáme vírou. Nicméně je důležité, abychom spoléhali na Boží slovo a přijímali to, co ono tvrdí.

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

20. 3. 2014

Na cestě k domovu

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgSoučástí naší křesťanské víry je to, že si uvědomujeme, že náš domov nemáme zde na zemi, ale u našeho Pána Ježíše Krista v nebesích. Sám Ježíš Kristus, který za nás zemřel, řekl svým učedníkům, že odchází, aby nám připravil místo, abychom i my mohli být tam, kde je On. Tato nebeská perspektiva je tím zásadním prvkem našeho života. Pravdou je, že čím lépe nám je tady na zemi, tím více jsme v pokušení na ten nebeský domov zapomínat. A naopak, čím více těžkostí a problémů zažíváme, tím více s tím nebeským domovem počítáme a očekáváme ho. V našem prostředí by tak šlo obecně říci, že mladí a zdraví lidé to mají snad nejtěžší, protože se jim tady docela líbí a nechce se jim přemýšlet o věčnosti a to někdy ohrožuji i náš samotný život tady na zemi, kdy ztrácíme Boha ze zřetele.

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

2. 3. 2014

O vdovách nejen pro vdovy

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgDnes nás čeká poslední ze série kázání, které se točily kolem mužů a žen a jejich vzájemných vztahů. Chceme hovořit především o vdovcích a vdovách a do této skupiny jsme přidali i rozvedené. Máme ale na mysli ty rozvedené, kteří jsou dle biblických pravd v situaci, kdy jejich původní manželství je už neobnovitelné, protože původní manžel či manželka je v jiném vztahu nebo třeba po smrti. Takže, když dnes budu mluvit vdovách a vdovcích, budu mít na mysli i tuto skupinu. I tak mojí modlitbou je, aby sám Bůh mluvil skrze svého svatého Ducha ke každému z nás.

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

10. 2. 2014

Co říká Bible o sexu

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 1

b.jpg„'Všechno je mi dovoleno' - ano, ale ne všechno prospívá. 'Všechno je mi dovoleno' - ano, ale ničím se nedám zotročit. Jídlo je pro žaludek a žaludek pro jídlo; Bůh však jednou učiní konec obojímu. Tělo však není pro smilstvo, nýbrž pro Pána, a Pán pro tělo. Bůh, který vzkřísil Pána, vzkřísí svou mocí i nás. Nevíte, že vaše těla jsou údy Kristovými? Mám tedy z údů Kristových učinit údy nevěstky? Rozhodně ne! Což nevíte, že kdo se oddá nevěstce, je s ní jedno tělo? Je přece řečeno 'budou ti dva jedno tělo'. Kdo se oddá Pánu, je s ním jeden duch. Varujte se smilstva! Žádný jiný hřích, kterého by se člověk dopustil, netýká se jeho těla; kdo se však dopouští smilstva, hřeší proti vlastnímu tělu. Či snad nevíte, že vaše tělo je chrámem Ducha svatého, který ve vás přebývá a jejž máte od Boha? Nepatříte sami sobě! Bylo za vás zaplaceno výkupné. Proto svým tělem oslavujte Boha“. (1.Korintským 6:12-20)

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

30. 1. 2014

Krásná žena

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgKdybychom se vrátili jen několik generací zpět, došli bychom do doby, kdy ženy nemohly studovat na univerzitách, kdy nemohly volit, nemohly mít svůj bankovní účet, jen výjimečně mohly mít zaměstnání, nemohly vykonávat státní funkce. A to mluvím o naší západní civilizaci. Podobná praxe ještě stále v některých kulturách přetrvává.

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

17. 1. 2014

Přišel, aby ti sloužil

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

2013-10-26-0796.jpg Sám Bůh nám tady skrze proroka Izajáše představuje Ježíše dávno před tím, než Ho opravdu na zem poslal. Používá k tomu podobná slova, jako řekl právě při křtu Ježíše. Už tady zaslibuje speciální seslání Ducha svatého, ke kterému právě u křtu došlo. I tady říká o tom, že si vyvolil právě Jeho. A naši bychom další podobnosti. Proč to dělá? Pro ty, kdo žili v očekávání Mesiáše, to bylo povzbuzení v tom, že tento Mesiáš vskutku přijde. Ti, kdo žili v době Ježíše, měli i podle tohoto proroctví Ježíše poznat. A my, kdo žijeme v době po příchodu Ježíše Krista, máme v těchto textech nacházet obrovský důkaz toho, jak Bůh všechno přesně plánoval a že vše bylo pevně v Jeho rukách. Věci se děly, tak jak chtěl On.

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

1. 1. 2014

Hledání síly

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgPepek námořník to hledal ve špenátu, gumídci v hopsinkové šťávě, Asterix a Obelix v kouzelném elixíru. Dnes to lidé hledají třeba v energetických nápojích či anabolických steroidech. O čem je řeč? O síle!

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

30. 12. 2013

Co poznáš z dlaně

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgMilí přátelé, věděli jste, že z dlaně toho jde hodně zjistit? Je takový přístup, kterému se říká chiromantie. Lidově se nazývá čtením z dlaně. Je to jedna z metod věštění budoucnosti, ale také prozrazuje informace o charakteru, o minulých skutcích a potenciálu každého jedince. Díval jsem se na internet a našel jsem o tom spoustu informací. Lidé studují čáry vznikající skládáním kůže dlaně a vyvozují z toho různé důsledky.

Audio záznam naleznete zde.

 
Celý příspěvek

27. 12. 2013

Adopce - aneb z otroka synem

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

a.jpgV České republice žije v ústavních výchovných zařízeních (lidově řečeno v dětských domovech) více než 8 500 dětí. Málokteré z těchto dětí je sirotek. Obvykle jsou to dětí rodičů, kteří se neumí o své děti postarat, protože jsou alkoholici, narkomani, mentálně slabší a podobně. Každý rok takto do těchto ústavů nastoupí více než 2000 nových dětí, nejčastěji novorozenců. Z toho je ročně adoptováno asi 450 dětí, opět především nemluvňat, především bílých. Část romských dětí je adoptována do zahraničí, kde nevládnou takové rasistické předsudky, jako v naší zemi. Potom tady máme ještě pěstouny, kteří se starají většinou o děti, které nemohou být adoptovány. Jsem vděčný, že právě v našem regionu je těchto pěstounů nejvíce v celé republice. Dojalo mne, že dvě ze tří hlavních rolí v letošním muzikálu církevní školy hrály děti, které si z dětského domova vzaly právě pěstounské rodiny.

Audio záznam naleznete zde.

 

 
Celý příspěvek