Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kázání

Příspěvky

15. 4. 2008

Kde najít trvalé štěstí?

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

AUDIO z bohoslužeb v Třinci 

To dnešní kázání jsem nazval: „Kde najít trvalé štěstí?“ Když někdo trvalé štěstí nalezne, tak je jeho život naplněn jásáním a radostí. A o tom je právě dnešní neděle. Je to výzva k jásotu.

 
Celý příspěvek

2. 4. 2008

Když Bůh bojuje za svůj lid

/ Rubrika: Kázání

Obrazek

AUDIO z bohoslužeb v Třinci (Z důvodu výpadku el. energie kousek chybí.)
Minulou neděli na českých bohoslužbách jsem mluvil o tom, co to znamená, že je Bůh s námi. Mluvili jsme o tom, že sedí po pravici Boží a přimlouvá se za nás. Dnes budeme mluvit o tom, co znamená a hlavně, jak se projevuje, když Bůh bojuje za svůj lid.

 
Celý příspěvek

23. 3. 2008

Díky Kristovu vzkříšení je Bůh s námi

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
Obrazek AUDIO z velikonočních bohoslužeb v Třinci

Kdo vznese žalobu proti vyvoleným Božím? Vždyť Bůh ospravedlňuje! Kdo je odsoudí? Vždyť Kristus Ježíš, který zemřel a který byl vzkříšen, je na pravici Boží a přimlouvá se za nás! (Římanům 8:33-34)
Díky Ježíšově smrti a Jeho vzkříšení, díky tomu, že se za nás Ježíš přimlouvá je Bůh s námi. Jaký to má dopad na náš život?
(Kázání není k dispozici v tištěné formě, pouze v MP3.)

 
Celý příspěvek

17. 3. 2008

Nejslavnější vojevůdce

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Bylo prvního října roku 331 před naším letopočtem a Alexandr Veliký se svými 47 000 muži poráží slavné vojsko Dareiose III. Nikdo přesně neví kolik měl Dareios vojáků. Někteří hovoří, že 150 000, jiní, že až 250 000. Každopádně to byla jedna z nejvýznamnější bitev všech dob. Ale nebyla nejvýznamnější.

 
Celý příspěvek

10. 3. 2008

Pane, nauč nás modlit se

/ Rubrika: Kázání

ObrazekOpět vám pravím, shodnou-li se dva z vás na zemi v prosbě o jakoukoli věc, můj nebeský Otec jim to učiní. Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich. (Mat. 18:19-20)

 
Celý příspěvek

4. 3. 2008

Volba patří Hospodinu

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
Obrazek

Žijeme ve společnosti, kdy volíme poměrně často. Volíme si životního partnera, volíme poslance nebo členy městského zastupitelstva. Ale volíme také v církvi. Volíme biskupa, pastora, presbyterstvo a další. V každé takové volbě nám mohou být nápomocny pravdy z dnešního textu.

 
Celý příspěvek

26. 2. 2008

Když dojdou síly

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0

ObrazekAUDIO z bohoslužeb v Třinci
Asi každý z vás už slyšel pojem „syndrom vyhoření“. Když jsem hledal nějakou solidní definici syndromu vyhoření, našel jsem jich celou spoustu a byly dost rozlišné. Nakonec jsem si vybral jednu, která se možná nejvíce hodí do sborového prostředí...

 

 
Celý příspěvek

19. 2. 2008

Bože, pamatuj na naše manželství!

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 0
Obrazek

AUDIO z bohoslužeb v Třinci

Bratrská láska ať trvá; s láskou přijímejte i ty, kdo přicházejí odjinud - tak někteří, aniž to tušili, měli za hosty anděly. Pamatujte na vězně, jako byste byli uvězněni s nimi; pamatujte na ty, kdo trpí, vždyť i vás může potkat utrpení. Manželství ať mají všichni v úctě a manželé ať jsou si věrni, neboť neřestné a nevěrné bude soudit Bůh. (Židům 13:1-4)

 
Celý příspěvek

4. 2. 2008

Ve spárech pokušní

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Je vždycky blízko. V každé situaci je připraveno něco nám nabídnout. Jeho nabídka zní často lákavě. Říká, že mu jde pouze o to, abychom se měli hezky. Když se jím dáme přesvědčit, často toho litujeme. Když se jím dáme přesvědčit, tak si dáváme pozor, aby nás nikdo jiný neviděl. O kom že je řeč? O pokušení.

 
Celý příspěvek

28. 1. 2008

Naprosto spravedlivý Bůh

/ Rubrika: Kázání / Komentářů: 1
Obrazek

!!!Jubilejní, stý příspěvek na těchto stránkách!!!

Text, který dnes budeme číst začíná slovy o opuštění. Toto slovo slýcháváme v poslední době docela často. Slyšíme o opuštěných zvířatech v útulcích, o opuštěných dětech v dětských domovech, o opuštěných manželkách či manželích. Na letištích nás varují před opuštěnými zavazadly a v práci někdy uslyšíme, že už pro nás nemají místo a že je musíme opustit. Většina těchto výrazů má v sobě negativní obsah. Jedná se o bolestné a zraňující opouštění. V našem textu také čteme o jednom bolestném opuštění – Bůh opustil Izrael.

 
Celý příspěvek