Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kázání

Příspěvky

21. 1. 2008

Meč, sex, alkohol a evangelizace

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Budou to čtyři roky, co jsme poprvé zaslechli informaci o tom, že zemřel trenér české hokejové reprezentace Ivan Hlinka. To odpoledne jsem v rádiu slyšel tuto informaci ještě asi dvacetkrát. Pořád se o tom mluvilo. A debaty a připomínky pokračovaly ještě mnohem déle. V následujících dnech media neustále řešila, zda Hlinka byl či nebyl připoután, zda ve vozu, který se s Hlinkovým autem srazil fungovaly nebo nefungovaly brzdy, zda Hlinka je či není nahraditelný atd.

 
Celý příspěvek

14. 1. 2008

Ježíš na cestě marnotratného syna

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Nechť je mezi vámi takové smýšlení, jako v Kristu Ježíši: Způsobem bytí byl roven Bohu, a přece na své rovnosti nelpěl, nýbrž sám sebe zmařil, vzal na sebe způsob služebníka, stal se jedním z lidí. A v podobě člověka se ponížil, v poslušnosti podstoupil i smrt, a to smrt na kříži. (Filipským 2:5-8)

 
Celý příspěvek

6. 1. 2008

Radost v utrpení

/ Rubrika: Kázání

ObrazekV roce 2000 se v Amsterdamu konala celosvětová konference o evangelizaci a misii, kterou svolal známý evangelista Billy Graham. Této konference se účastnili také delegáti z naší církve. Na této konferenci se Billy Graham osobně setkal s masajským bojovníkem Josephem, který je neohroženým kazatelem evangelia. Poslechněte si příběh tohoto Josepha. Ještě jako nevěřící potkal Joseph nějakého křesťana, který mu svědčil o Ježíši Kristu. Joseph na místě činil pokání a přijal Ježíše Krista jako svého Pána. Byl naplněn obrovskou radostí a okamžitě se rozhodl, že musí jít do své vesnice a podělit se s lidmi o radostnou zprávu o Spasiteli, který svou smrtí vykoupil člověka z hříchu.

 
Celý příspěvek

29. 12. 2007

Ukázala se Boží milost

/ Rubrika: Kázání

ObrazekUkázala se Boží milost, která přináší spásu všem lidem a vychovává nás k tomu, abychom se zřekli bezbožnosti a světských vášní, žili rozumně, spravedlivě a zbožně v tomto věku a očekávali blažené splnění naděje a příchod slávy velikého Boha a našeho Spasitele Ježíše Krista. On se za nás obětoval, aby nás vykoupil ze všeho hříchu a posvětil za svůj vlastní lid, horlivý v dobrých skutcích. (Titovi 2:11-14)

 
Celý příspěvek

16. 12. 2007

Na pokraji smrti

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Minulý týden jsme společně přemýšleli o Ježíšově poselství městu Filadelfia, tak jak je zapsáno v druhé části knihy zjevení. Text na třetí adventní neděli je text ze začátku stejné kapitoly. Jde o text, který je poselstvím sboru v městě Sardis. Město Sardis leží v dnešním Turecku a bylo obnoveno v šedesátých létech minulého století. Historicky je to však jedno z nejstarších měst Malé Asie. Svého největšího rozmachu dosáhlo v sedmém století před Kristem a potom už zažívalo pouze pád z té původní slávy. Dalším primátem, který toto město drží je to, že pravděpodobně právě tam se v době rozkvětu města začalo s ražením mincí a to za vlády krále Croesuse, který získával zlato ze zlatonosné řeky, která městem protékala.

 
Celý příspěvek

10. 12. 2007

Boží adventní nadílka

/ Rubrika: Kázání
ObrazekCo děláte, když se Vám nahlásí návštěva? Uklízíte a připravujete se na ni. Advent je období očekávání Božího navštívení. Takže se musíme každý zeptat, nepotřebuji si náhodou uklidit před vlastním prahem? Dnešní text nás také vyzývá k přípravě na Boží navštívení a dává nám praktické rady, jak se máme připravit.

 
Celý příspěvek

26. 11. 2007

Ježíš přijde znovu, jsi připraven?

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

Nebe a země pominou, ale má slova nepominou. O onom dni či hodině neví nikdo, ani andělé v nebi, ani Syn, jenom Otec. Mějte se na pozoru, neboť nevíte, kdy ten čas přijde. Jako člověk, který je na cestách: než opustil svůj dům, dal každému služebníku odpovědnost za jeho práci a vrátnému nařídil, aby bděl. Bděte tedy, neboť nevíte, kdy pán domu přijde, zda večer, či o půlnoci, nebo za kuropění, nebo ráno; aby vás nenalezl spící, až znenadání přijde. Co vám říkám, říkám všem: Bděte!" (Marek 13:31-37)

 
Celý příspěvek

20. 11. 2007

Působení Ducha svatého

/ Rubrika: Kázání

ObrazekEvangelista Moody jednou ve svém kázání vytáhl sklenici a zeptal se přítomných, jak by z té sklenice mohl dostat ven vzduch. Jeden z posluchačů navrhl odsát ho pumpou a vytvořit vakuum. Moody podotknul, že vakuum by ta sklenice nevydržela a rozpadla by se. Když nepřicházela žádná další odpověď, nalil do té sklenice vodu a poukázal na to, že se často snažíme vysát hřích z našeho života. Místo toho se máme nechat naplnit Duchem svatým.

 
Celý příspěvek

13. 11. 2007

Křesťan neotročí hříchu, ale Bohu

/ Rubrika: Kázání

ObrazekV neděli 3.prosinec 1967 vykonal doktor Christian Barnard z Kapského Města v Africe první úspěšnou transplantaci srdce a stal se díky tomu hrdinou. Všechny noviny ukazovaly jeho fotografii, a přestože pacient s operovaným srdcem o 18 dní později zemřel, Barnard je nazýván otcem srdeční transplantace. Tento doktor ve své době věděl o lidském srdci více, než kdokoli jiný. Zachránil mnoho životů, protože se naučil dát jim nové srdce. Přesto se stalo něco neobvyklého.

 
Celý příspěvek

21. 10. 2007

Neděle: na ryby nebo do shromáždění?

/ Rubrika: Kázání
Obrazek

V roce 1929 zavedl SSSR pětidenní týden, který měl čtyři pracovní dny a jeden volný. Cílem bylo ještě lépe využít lidské síly v budování socialismu. Tento sovětský experiment trval plných jedenáct let, než si tvrdošíjní představitele vedení SSSR přiznali, že není efektivní. Experiment byl zrušen 27. června 1940.

 
Celý příspěvek